Polityka prywatności

Polityka prywatności sklepu ILABIO

Zapewniamy naszym Klientom pełne poszanowanie ich prywatności

oraz ochronę ich danych osobowych.

Dane osobowe przekazywane nam przez Klientów przetwarzamy w sposób zgodny z zakresem udzielonego przez Klientów zezwolenia oraz wymogami prawa, w szczególności zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych),  ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133, poz. 883 ze zm.).

Administrator danych

Administratorem danych zbieranych za pośrednictwem Sklepu Internetowego jest Ilabio Hubert Ziemniak, z siedzibą w Nowych Tłokach 29a, 64-200 Wolsztyn, działający na podstawie wpisu do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, NIP: 9231496738 REGON: 366389371, adres mailowy: kontakt@ilabio.pl  - zwana dalej „Administratorem” i będąca jednocześnie Usługodawcą Sklepu Internetowego i Sprzedawcą.

Cel pozyskiwania danych

Informacje, które gromadzimy i które są nam niezbędne, aby móc odpowiadać na Państwa prośby i zamówienia, są wskazane w odnośniku do wypełnianych formularzy. Jeżeli nie wypełnicie Państwo pól, których wypełnienie jest obowiązkowe, nie będziemy w stanie odpowiedzieć na Państwa prośby i zamówienia.

Newsletter

Materiały reklamowo - promocyjne wysyłamy Klientom jedynie wówczas, gdy wyrazili na to zgodę. Dotyczy to w szczególności newslettera wysyłanego Klientowi, jeżeli potwierdzi wyraźnie wskazanego przez nas linka zawierającego akceptację na otrzymywanie newslettera o aktualnych promocjach,  rabatach i nowościach w naszym Sklepie. Materiały te dotyczą  wyłącznie oferty naszego Sklepu.

Okres przechowywania danych

Zebrane dane osobowe będą przechowywane przez okres pozostawania zarejestrowanym użytkownikiem sklepu internetowego działającego pod adresem https://ilabio.pl/, a po rezygnacji z bycia użytkownikiem sklepu internetowego - przez okres niezbędny do wykonania wszelkich uprawnień przysługujących sprzedawcy z tytułu zawarcia umowy sprzedaży, w tym dochodzenia roszczeń.

W przypadku użytkowania sklepu internetowego bez rejestracji dane osobowe, będą przechowywane przez okres niezbędny do wykonania wszelkich uprawnień przysługujących sprzedawcy z tytułu zawarcia umowy sprzedaży, w tym dochodzenia roszczeń.

Bezpieczeństwo danych

Dane osobowe Klientów przechowujemy na serwerach zapewniających ich pełne bezpieczeństwo. Dostęp do bazy danych posiadają jedynie uprawnieni pracownicy Sklepu.

Certyfikat SSL

Twoje dane osobowe takie jak nazwisko, adres są zabezpieczone nowoczesnymi systemami szyfrującymi. Transfer danych odbywa się w sposób kodowany, niemożliwy do odczytania przez osoby trzecie. W tym celu korzystamy z tzw. Protokołu Secure Socket Layers (SSL) firmy GeoTrust - standardu zabezpieczeń, który jest obsługiwany przez wszystkie najpopularniejsze przeglądarki internetowe. Połączenie szyfrowane łatwo rozpoznać na pierwszy rzut oka po symbolu małej zielonej kłódki w pasku stanu przeglądarki. W naszej drogerii zabezpieczenie to występuje na każdym poziomie przeglądania oferty czy też składania zamówienia. Zapewniamy, że podejmujemy wszelkie niezbędne środki w celu ochrony danych osobowych naszych klientów. W związku z tym prosimy o nieprzekazywanie nigdy swojego hasła do sklepu www.ilabio.pl. Jeżeli dzielisz komputer lub inne urządzenie, z którego łączysz się z Internetem, z osobami trzecimi, zwróć uwagę, aby po każdej sesji w www.ilabio.pl wylogować się na urządzeniu.

Prawo Klienta związane z przetwarzaniem danych oraz prawo do wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych

Każdy Klient, który przekazał nam swoje dane osobowe ma pełną możliwość dostępu do swoich danych w celu ich weryfikacji, modyfikacji lub też żądania usunięcia.

Prawo to możecie Państwo zrealizować w każdym czasie, kontaktując się z nami:

  • listownie, na adres: Ilabio Hubert Ziemniak, Nowe Tłoki 29a, 64-200 Wolsztyn,
  • telefonicznie: numer 532 132 339 – oplata zgodna z posiadaną taryfą u operatora,
  • pisząc na adres e-mail: kontakt@ilabio.pl,
  • korzystając z linku rezygnacji z subskrypcji znajdującego się na dole każdej wiadomości elektronicznej przesłanej przez Sklep.

Pragniemy zwrócić Państwa uwagę, że jeżeli na stronie internetowej naszego Sklepu zamieszczamy linki prowadzące do innych, nieadministrowanych przez nas stron internetowych, to nie możemy odpowiadać ani za zawartość tychże stron, ani za stopień ochrony prywatności realizowany przez administratorów tych stron. Podejmując decyzję o przejściu na takie strony, Klient czyni to na własną odpowiedzialność. Zachęcamy przy okazji do zapoznania się z polityką prywatności realizowaną przez te strony, zanim Klient udostępni im swoje dane osobowe.

Odbiorcy danych

W przypadku Klienta, który korzysta w sklepie Ilabio ze sposobu dostawy przesyłką pocztową lub przesyłką kurierską, Administrator udostępnia zebrane dane osobowe Klienta wybranemu przewoźnikowi lub pośrednikowi realizującemu przesyłki na zlecenie Administratora.

W przypadku Klienta, który korzysta w sklepie Ilabio ze sposobu płatności elektronicznych Administrator udostępnia zebrane dane osobowe Klienta, wybranemu podmiotowi obsługującemu powyższe płatności w sklepie Ilabio.

Sklep Ilabio może również przekazywać dane dostawcom, którym zleci usługi związane z przetwarzaniem danych osobowych, np. agencje marketingowe (w zakresie usług marketingowych). Takie podmioty przetwarzają dane na podstawie umowy z Ilabio i tylko zgodnie z jego poleceniami.

Sklep nie przekazuje, nie sprzedaje ani nie użycza zgromadzonych danych osobowych Klientów osobom trzecim, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie Klienta albo na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa w związku z toczącymi się postępowaniami.

Pliki cookies

Nasz Sklep posługuje się również tzw. plikami cookies (ciasteczka). Pliki te są zapisywane na komputerze Klienta przez nasz serwer i dostarczają danych statystycznych o aktywności Klienta, w celu dobrania naszej oferty do jego indywidualnych potrzeb i gustów. Klient w każdej chwili może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania cookies, choć musi mieć świadomość, że w niektórych przypadkach odłączenie tych plików może wpłynąć na utrudnienia w korzystaniu z oferty naszego Sklepu. Pliki cookies zapisywane na komputerze Klienta przechowują informacje na temat:

  • sesji Użytkownika,
  • ostatnio oglądanych produktów,
  • oddania głosu w ankiecie.

Funkcja „udostępnij w mediach społecznościowych” np. Facebook

Macie Państwo możliwość podzielenia się w mediach społecznościowych np. Facebook niektórymi informacjami lub treściami zawartymi na stronie internetowej sklepu. Tego rodzaju treści podlegają zastrzeżeniom prawnym sformułowanym przez Ilabio i ujawnionym na stronie. Klikając na stosowny przycisk na ilabio.pl odnoszący się do mediów społecznościowych, oznaczona przez użytkownika treść jest przenoszona z serwerów Ilabio i przesyłana na stronę internetową mediów społecznościowych. Wykorzystanie treści po jej przeniesieniu na stronę internetową medium społecznościowego, w wyniku operacji dokonanej przez użytkownika, jest regulowane na podstawie warunków korzystania ze strony internetowej, do której prowadzi link. Zachęcamy Państwa do zapoznania się z ich treścią. Przesyłanie treści z naszej Strony internetowej na stronę internetową mediów społecznościowych następuje z Państwa inicjatywy i na Państwa wyłączną odpowiedzialność. Ilabio nie będzie w żadnym wypadku ponosić odpowiedzialności za jakiekolwiek korzystanie lub wykorzystanie przekazywanych treści lub jakiekolwiek inne działanie związane z treścią od chwili, gdy treść ze strony zostanie przesłana do innej strony internetowej.

Wszelkie pytania, wnioski i sugestie odnoszące się do ochrony Państwa prywatności, w szczególności danych osobowych prosimy zgłaszać na adres mailowy kontakt@ilabio.pl.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl